اهمیت تولید خوراک آبزیان
تولید خوراک آبزیان برای رشد و پایداری بخش آبزی پروری بسیار مهم است. تغذیه مناسب حیوانات پرورشی امری ضروری است و سازمان هایی مانند سازمان تحقیقات آبزیان در خط مقدم ایجاد خوراک های جایگزین و مناسب هستند.
این نوآوریها سالانه به رفاه آبزیان و انسانها کمک میکنند و به سمت گامهای مهمی در کاهش وابستگی به برداشت ماهیهای وحشی میروند.
در این مطب به تشریح خوراک های رایج در صنعت دریایی و عادات غذایی ماهی های پرورشی می پردازیم. علاوه بر این، برای کسب اطلاعات جامع در مورد تهیه و انتخاب تغذیه آبزیان، ما شما را تشویق می کنیم که راهنمای دقیق ما در مورد تامین بهترین خوراک ماهی را مطالعه کنید.
فرمولاسیون خوراک آبزیان
رژیم های غذایی تخصصی برای ماهی های پرورشی:
برای ماهی های پرورشی، جیره هایی تخصصی برای برآوردن نیازهای خاص رشد و تولید مثل آنها تهیه می شود. این رژیم ها حاوی ویتامین ها و مواد معدنی ضروری هستند و اغلب به صورت گلوله های خشک فرموله می شوند. تولیدکنندگان و متخصصان تغذیه آبزیان وظیفه دارند تقریباً ۴۰٪ از مواد مغذی حیاتی را در فرمولاسیون، مواد معدنی، ویتامین ها، اسیدهای آمینه سازنده پروتئین و برخی چربی ها ترکیب کنند.
این اجزا از پودر ماهی، روغن ماهی و همچنین مشتقات گیاهی و حیوانی منبع تغذیه آبزیان هستند. در طول سالها، با پیشرفتهای تکنولوژیکی، محتوای پودر ماهی در خوراکها مانند ماهی سالمون از ۷۰درصد در سال ۱۳۵۸ به حدود ۲۵ درصد در سال ۱۳۹۵ کاهش یافته است که نشاندهنده تکامل صنعت است.
فرآیند تولید یک جنبه حیاتی از صنایع غذایی آبزیان است که در آن هرگونه کوتاهی در نظارت می تواند صدمات جبران ناپذیری را به این صنعت و پرورش دهندگان وارد کند.
نیازهای غذایی در میان گونه های مختلف آبزیان
فرمولاسیون خوراک ماهیان گوشتخوار:
هر گونه آبزی به رژیم های غذایی مخصوص به خود نیاز دارد که گاهی شامل پروتئین های گیاهی مانند سویا یا ذرت، روغن های گیاهی، چربی ها و مجموعه ای از ویتامین ها می شود. به عنوان مثال، ماهی های گوشتخوار در طبیعت، مانند سالمون، عمدتاً سایر ساکنان دریایی را شکار می کنند.

از این رو، خوراک گونههای گوشتخوار پرورشیافته عمدتاً از روغنها و پروتئینهای مشتقشده از ماهی و منابع گیاهی تشکیل شده است. در گذشته، این خوراک ها شامل ۳۰ تا ۵۰ درصد روغن ماهی بود. با این حال، تحقیقات نشان می دهد که این موضوع امروزه در فرمولاسیون های جدید مقداری تغییر کرده است.
نقش پودر ماهی و روغن ماهی در آبزیان


گنجاندن پودر و روغن ماهی در تغذیه آبزیان به دلیل محتوای پروتئین با کیفیت بالا، اسیدهای آمینه ضروری و اسیدهای چرب آنها اهمیت ویژه ای دارد(هرچند که برای بعضی از گونه های میگو و ماهی ضروری نیست).
علاوه بر این، روغن ماهی به عنوان یک رسوب طبیعی امگا 3 از جمله اسیدهای ایکوزاپنتانوئیک و دوکوزاهگزانوئیک عمل می کند که برای تولید خوراک بسیار ارزشمند است. امروزه به دلیل افزایش هزینه ها و پیشرفت های فناوری، ترکیب روغن جلبک در فرمولاسیون خوراک آبزیان روند افزایشی دارد.
گزینه های جایگزین خوراک آبزیان
جایگزین های متنوعی در بحث تولید خوراک آبزیان را میتوان مورد بررسی قرار داد، از مشتقات ماهی گرفته تا مخمر، حشرات و جلبک های دریایی. جایگزین های گیاهی نیز نقش مهمی ایفا می کنند، زیرا سویا، جو، برنج، نخود فرنگی، کلزا، لوپین، گلوتن گندم و ذرت نیز دارای مواد مورد نیاز کلیدی آبزیان هستند.
جلبکهای دریایی پرورشیافته نه تنها دارای فیبر فراوان برای استفاده به منظور خوراک هستند، بلکه برای مصرف مستقیم انسان نیز مناسب هستند.
تائورین و تاثیر آن بر خوراک آبزیان:
در سال 1396 زمانی که سازمان غذا و دارو ایالات متحده آمریکا، تائورین را تأیید کرد، برگ جدیدی در استفاده ازدنیای پروتئین ها در جهان رو کرد. تائورین، یک اسید آمینه دارای گوگرد طبیعی است که اصولا در مغز، چشم، قلب و عضلات وجود دارد.
منابع اصلی تائورین پروتئینهای حیوانی مانند گوشت، ماهی و لبنیات هستند و گیاهان به میزان کمتری حاوی این ماده هستند. بنابراین، افراد گیاهخوار بهطور معمول سطح کمتری از تائورین را دریافت می کنند. قابلیت بدن برای تولید این ماده بسیار کم است. از سال ۱۳۹۶، ترکیب تائورین و دیگر خوراک مورد مصرف آبزیان برای توسعه خوراک های جایگزین سرعت گرفته است، و تحقیقات نشان داده که به رشد و پرورش آبزیان بهبود بخشیده است.
کنترل ایمنی و کیفیت در تولید خوراک آبزیان
پایش جیوه و عناصر سنگین در خوراک آبزیان:
فلزات سنگین و آلودگی جیوه در آب ها همیشه موضوعی نگران کننده بوده است، زیرا این عناصر سنگین ممکن است در آبزیان انباشته شوند.

نظارت منظم سازمان های بهداشتی در ایران، دنیا و نهادهای آبزی پروری عدم وجود این عناصر را هم در ماهی و هم در غذای آنها تضمین می کند و مواد موجود در آبزیان تحت بررسی های دقیق برای جلوگیری از آلودگی متیل جیوه قرار می گیرند.
استانداردهای نظارتی در مورد هورمون های رشد و مواد افزودنی:
برخلاف کاربرد بالقوه هورمون های رشد، عمدتاً در تولید خوراک آبزیان مورد استفاده قرار نمیگیرند. با این وجود،استفاده از افزودنیهای خاص مانند رنگدانهها، کاروتنوئیدها، آنتیاکسیدانها و سایر موارد ایمن تایید شده توسط سازمان غذا و دارو جهانی مجاز هستند.
راه اندازی خطوط تولید خوراک آبزیان
راه اندازی خط تولید خوراک آبزیان برای بسیاری از کشورها یک سرمایه گذاری پرسود است که نیازمند تجهیزات ویژه طراحی شده برای این صنعت از جمله آسیاب گلوله، اتاق کنترل کامپیوتری، ماشین آلات با قابلیت تولید بیش از ۲۰۰ کیلوگرم در ساعت، دستگاه های اسپری و سیستم های بسته بندی خودکار،میکسرها، خنک کننده ها، نوار نقاله ها و جمع کننده های گرد و غبار است.

لازم به ذکر است که هلدینگ بهدانه شمال در این صنعت با دارا بودن پیشرفته ترین تکنولوژی خطوط تولید خوراک آبزیان گام مهمی در این صنعت برداشته است.
مزایای انتخاب خوراک آبزیان بهدانه شمال
انتخاب خوراک آبزیان بهدانه شمال چندین مزیت دارد:
۱. ما خوراک مرغوب برای گونه های دریایی سردسیری وگرمسیری تولید می کنیم.
۲. خدمات ما شامل مشاوره رایگان برای آرامش خاطر مشتریان است.
۳. تنوع محصولات در انواع خوراک آبزیان و پودر و روغن ماهی
۴. بکارگیری خط تولید به روز با آخرین تکنولوژی
سخن آخر – خوراک آبزیان بهدانه شمال
در پایان، آبزی پروری مسئولانه یکی از مواردی است که باید به دقت مورد توجه قرار گیرد و انتخاب شریک مناسب برای تامین خوراک آبزیان شما بسیار مهم است.
ما در بهدانه شمال با استفاده از مواد افزودنی معدنی، ضد قارچ و ویتامینها، با استفاده از خط تولید پیشرفته با تکنولوژی پلت و اکسترودر مجهز به کاندیشنر دو طبقه، خوراک ماهی را آماده میکنیم.
این فرآیند باعث تسهیل هضم پروتئینها میشود و بهبودی در تأمین خوراک ماهیان گرمابی حوضچهداران، به ویژه در مناطق شمال کشور، ایجاد میکند. ما در خط مقدم نوآوری و کیفیت، ارائه راهنمایی، محصولات غذایی درجه یک همراه مطمئن و دوست دل سوز شما خواهیم بود.

با تکیه بر علم متخصصین ما، شما نه تنها سلامت و سرزندگی گونه های آبزی خود را تضمین می کنید، بلکه به شیوه های پایداری که آینده آبزی پروری را مشخص می کند، کمک می کنید. برای تامین نیازهای خوراک آبزیان خود با بهدانه شمال در ارتباط باشید و گامی قابل توجه به سوی پرورش آبزیان پربار و همگام با محیط زیست بردارید.