صنایع تبدیلی آرد و روغن ماهی

تولید آرد ماهی (Fish Meal) و روغن ماهی (Fish Oil) طی شش دهه‌ی گذشته نقش بسزایی در صنعت تولید خوراک دام، طیور و آبزیان داشته است. منابع پروتئینی باکیفیت موجود در آرد ماهی و قابلیت هضم و جذب بالای آن باعث رشد بهتر و افزایش کیفیت لاشه گوشت گونه پرورشی می‌شود. منبع اصلی تهیه‌ی آرد و روغن ماهی اغلب صید ماهیان ریز جثه چرب بوده که کاربرد کمتری در مصارف انسانی داشته و بیشتر به عنوان یک گونه صنعتی در صنایع تبدیلی و تکمیلی آرد و روغن ماهی بکار می‌روند.
آرد ماهی به طور متوسط شامل ۶۰ تا ۷۲ درصد پروتئین ماهی، ۱۰ تا ۲۰ درصد خاکستر و ۵ تا ۱۲ درصد روغن ماهی است (که دارای اسیدهای چرب چند غیر اشباع با زنجیره بلند EPA و DHA است که باعث تقویت سلامت گونه‌های پرورشی می‌شود و ما آن را با عنوان اسیدهای چرب امگا ۳ می‌شناسیم) و بقیه مواد معدنی و رطوبت است.
کیفیت آرد و روغن ماهی تا حد بسیار زیادی به خواص مواد خام مورد استفاده بستگی دارد. گونه‌های ماهی، شرایط منطقه صیادی (دما، آلودگی، خوراک، سایر گونه‌ها)، اثرات فصلی و روش‌های نگهداری و جابه‌جایی از پارامترهای اولیه و مهم هستند که بر فرآوری، عملکرد و کیفیت تغذیه‌ای و فنی این محصولات تأثیر می‌گذارند.
امروزه در کنار منابع صید وحشی، ضایعات کارخانجات فرآوری آبزیان نیز در زنجیره تولید آرد ماهی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
یکی از مهمترین و باکیفیت‌ترین منابع ماهیان مورد استفاده در صنعت آرد و روغن ماهی در ایران، ماهی کیلکا می‌باشد که توسط ناوگان صیادی در شمال کشور و در دریای کاسپین صید می‌شوند.
هلدینگ بهدانه شمال با در اختیار داشتن ناوگان صیادی کیلکا و دو واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی آرد و روغن ماهی در شهرستان ساری و بابلسر، مواد اولیه باکیفیت بسیار بالا را جهت استفاده به عنوان ماده اولیه در تولیدات خوراک آبزیان در کارخانه تولید خوراک بهدانه شمال مورد استفاده قرار می‌دهد. همچنین این واحد از ضایعات حاصل از عمل‌آوری و فرآوری آبزیان در واحد تولیدی محراب تجارت نوین آسیا در ناحیه صنعتی میرود بابلسر نیز استفاده می‌کند.

محصولات

آرد ماهی کیلکا
آرد ماهی ساردین
آرد حاصل از ضایعات فراوری
روغن ماهی
قبل
بعدی